Conclusions de la jornada “El valor estratègic de l’educació a Catalunya: present i futur”

 

 • L’educació a Catalunya és un eix estratègic i fonamental per garantir l’Estat del Benestar. Al llarg dels anys aquest eix, l’educació, s’ha consolidat a través de la col·laboració entre iniciatives de caràcter pedagògic, social i les administracions públiques.
 • L’Escola Concertada és part activa del Sistema d’Educació de Catalunya i ho vol seguir sent. Representa a més de 700 centres, a més de 360.000 alumnes (el 30% de l’alumnat), 20.000 docents i milers de famílies. L’Escola Concertada és un actor clau per a l’estabilitat del sistema educatiu català.
 • Catalunya és plural. Catalunya ha fet del pluralisme, la diversitat i la tolerància el seu model de país. I això també es deu a l’educació, com una arrel bàsica i necessària per al desenvolupament dels infants, joves i de la societat en general.
 • L’Escola Concertada parteix d’una tradició pedagògica centenària. És important tenir en compte, tot el seu llegat acumulat al llarg d’aquests anys,                             
 • L’Escola Concertada defensa i defensarà el model educatiu de Catalunya que avui queda reconegut a la Llei d’Educació de Catalunya. Creiem que la LEC és un marc d’estabilitat que ha de resultar inalterable. Cap proposta de modificació no té el consens necessari que es va assolir en el seu moment.
 • Som conscients que el Govern de la Generalitat està fent esforços graduals, any rere any, per incrementar el pes de les seves polítiques educatives. Creiem que també és important que aquests increments es facin contemplant la totalitat d’actors del sector educatiu, també l’Escola Concertada.
 • L’Escola Concertada aporta estabilitat al Servei d’Educació de Catalunya. De fet, ha estat reconegut per tots els consellers d’Ensenyament de la Generalitat que l’Escola Concertada està infrafinançada.
 • Emplacem les institucions públiques de Catalunya a seguir considerar l’Escola Concertada un espai de trobada entre un servei públic i la iniciativa social, aportant els recursos econòmics que li pertocarien d’acord amb el servei educatiu que presta.  
 • Des de fa uns anys, a Catalunya apareixen moviments polítics i socials que a través de discursos populistes pretenen desacreditar certes institucions i moviments. En aquest cas, l’Escola Concertada no n’és aliè i està al centre de debat perquè alguns d’aquests partits o moviments pretenen debilitar-la.
 • Ens hauria agradat que alguns d’aquests partits haguessin assistit avui a la jornada. L’Escola Concertada vol establir un diàleg constructiu amb tothom, també amb aquells que no han assistit, per aportar el millor servei pedagògic i educatiu a la societat catalana.
 • I amb els partits que han vingut aquí, volem establir amb tots un diàleg constructiu. Creiem que és necessari que hi hagi franquesa, que s’eviti el tacticisme i es prioritzi l’estratègia.
 • L’Escola Concertada, a través de les quatre institucions que la formen, vol sumar tots els esforços, col·laboracions i sinèrgies amb les associacions de mares i pares; que també han assistit avui aquí. Tots som Escola Concertada i per encarar els reptes de futur cal sumar el màxim d’esforços. Som la Concertada, l’Escola que suma.  

Publicacions recomanades

Encara no hi ha cap comentari, afegiu la vostra veu a continuació.


Afegiu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *