Jornada Escola Concertada
  • En la I Jornada Unitària es reclama combatre l’infrafinançament dels centres concertats fins a arribar a la gratuïtat dels cursos.
  • S’emplaça a totes les formacions polítiques a iniciar un diàleg constructiu i a combatre els populismes que volen acabar amb el pluralisme educatiu.

Barcelona, 25 d’abril de 2019-  L’Escola Concertada reclama una millora de finançament, estabilitat i creació d’espais constructius per afrontar els reptes educatius del futur a Catalunya. Durant la I Jornada Unitària, les quatre patronals de l’Escola Concertada han reclamat que la LEC sigui un marc legal inalterable degut a l’ampli consens que es va assolir durant la seva aprovació a l’any 2009. Aquest posicionament arriba al mateix dia que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat fins a 10 articles de la Llei. L’Escola Concertada també ha emplaçat a totes les formacions polítiques a acabar amb els discursos populistes que pretenen debilitar l’educació concertada.

Sota el títol “El valor estratègic de l’educació a Catalunya: present i futur”, i amb l’objectiu de debatre sobre el model educatiu català, el CosmoCaixa s’ha convertit avui en un punt de trobada de mares i pares, associacions, escoles concertades i partits polítics. “Les quatre patronals ens hem posat d’acord per posar en valor positiu el paper de l’escola concertada. No volem agraïment, volem reconeixement”, ha subratllat Eva Salvà, Presidenta de l’Associació Escolar Catalana durant el discurs d’inauguració de la jornada.

A dia d’avui, l’Escola Concertada representa a més del 30% de l’alumnat català, compte amb 700 centres educatius, 20.000 docents i milers de famílies. En aquest sentit, Pilar Contreras, Directora general de Centres Concertats i Centres Privats del Departament d’Ensenyament del Govern de la Generalitat, ha posat sobre la taula els principals reptes que ha de superar l’Escola Concertada catalana. “Tenim un problema de dèficit econòmic important que va a càrrec de les famílies i gràcies a aquestes podem tirar endavant”, ha expressat.

L’administració publica dedica 880 milions d’euros a l’Escola Concertada i , d’aquests, 800 són per nòmines i 80 per despeses de funcionament. En total, aquesta aportació representa el 17% del pressupost públic i cobreix el 33% de l’alumnat de Catalunya. “Estem cansats de ser l’ase dels cops del sistema educatiu”, ha remarcat Carles Camí, President de la Confederació Catalana de Centres Autònoms d’Ensenyament, en referència als discursos populistes que critiquen a l’escola concertada.

Finalment, el secretari general adjunt de la fundació Escola Cristiana, Miquel Mateo, i el vicepresident de la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament, Jordi Garcia, han tancat l’acte recordant que l’Escola Concerta beu d’una tradició gairebé centenària, que l’alumne sigui el centre de la diversitat de projectes educatius.  

 

 

Publicacions recomanades

Encara no hi ha cap comentari, afegiu la vostra veu a continuació.


Afegiu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *