L’Escola Concertada es reivindica com a servei d’interès públic

L’Escola Concertada es reivindica com a servei d’interès públic i lamenta que es faci electoralisme amb l’educació

L’Escola Concertada es reivindica com a servei d’interès públic i lamenta que es faci electoralisme amb l’educació.   La plataforma apunta que l’infrafinançament de l’escola concertada és la barrera que impedeix la igualtat d’accés per part de les famílies al Servei Educatiu de Catalunya   Reclamen a l’actual alcaldessa i candidata començar a fer política […]

Continua llegint

Conclusions de la jornada “El valor estratègic de l’educació a Catalunya: present i futur”

Conclusions de la jornada “El valor estratègic de l’educació a Catalunya: present i futur”   L’educació a Catalunya és un eix estratègic i fonamental per garantir l’Estat del Benestar. Al llarg dels anys aquest eix, l’educació, s’ha consolidat a través de la col·laboració entre iniciatives de caràcter pedagògic, social i les administracions públiques. L’Escola Concertada […]

Continua llegint

L’Escola Concertada reclama que la LEC sigui inalterable pel seu ampli consens

Jornada Escola Concertada

En la I Jornada Unitària es reclama combatre l’infrafinançament dels centres concertats fins a arribar a la gratuïtat dels cursos. S’emplaça a totes les formacions polítiques a iniciar un diàleg constructiu i a combatre els populismes que volen acabar amb el pluralisme educatiu. Barcelona, 25 d’abril de 2019-  L’Escola Concertada reclama una millora de finançament, […]

Continua llegint

El valor estratègic de l’educació a Catalunya: present i futur

Les escoles concertades de Catalunya hem iniciat una campanya conjunta amb la voluntat de reivindicar la nostra aportació al sistema educatiu i a la societat catalana. L’escola concertada és l’espai on coincideixen un servei d’interès públic i la iniciativa social i pedagògica d’associacions i entitats que durant anys han contribuït a fer que Catalunya sigui […]

Continua llegint

L’escola concertada catalana s’uneix per reivindicar el seu model educatiu

roda de premsa - presentació escola concertada

Les quatre associacions d’escoles concertades de Catalunya s’uneixen per primera vegada per posar el valor la seva tasca.

La plataforma Escola Concertada defensa que es millori el finançament públic dels centres educatius, tal com marca la LEC.

L’escola concertada catalana ha presentat aquest dijous en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes una campanya unitària per reivindicar la seva tasca social i pedagògica a Catalunya i posar en valor el seu model educatiu.

Continua llegint

Benvinguts a l’Escola Concertada

Benvinguts a l'Escola Concertada

L’escola concertada representa el 30% de l’alumnat de Catalunya, amb gairebé 367.000 alumnes i més de 700 centres educatius, que fem de la pluralitat el principal valor de l’educació.
Des dels centres de la xarxa de l’escola concertada entenem l’ensenyament com un punt de trobada. És l’espai on coincideixen un bé públic d’interès general i la iniciativa social i pedagògica d’associacions i entitats que durant anys han contribuït que Catalunya sigui més equitativa, més solidaria i més innovadora.

Som una societat que acull, que integra i que està oberta al món.
L’educació a Catalunya es caracteritza per una mirada diàfana i de respecte cap a la diferència. Els fonaments de l’escola concertada són els pilars bàsics d’un teixit educatiu plural i lluny de la uniformització.

Continua llegint